Mirazur number one at the World’s 50 Best Restaurant Awards

Il ristorante Mirazur di Mauro Colagreco, Mentone,  si è aggiudicato il 1° posto sul podio dei The World’s 50 Best Restaurants 2019. Mediterranean venue Mirazur has taken the number one spot at the World’s 50 Best Restaurant Awards in Singapore.

Redazione

Il Mirazur di Mentone è stato nominato The World’s Best Restaurant 2019, sponsorizzato da S.Pellegrino & Acqua Panna. Lo chef Mauro Colagreco succede allo chef italiano Massimo Bottura che è entrato con gli altri vincitori delle passate edizioni nella speciale lista “Best of the best”.

La lista del 2019 include ristoranti situati in 26 Paesi di tutto il mondo e presenta 12 ristoranti esordienti e 3 che ritornano sulla lista

L’Italia figura con 2 ristoranti fra i primi 50: il Piazza Duomo di Enrico Crippa ad Alba in 29° posizione e Le Calandre di Max e Raffaele Alajmo a Rubano in 31° posizione 

51° posizione per il ristorante Reale di Niko Romito a Castel di Sangro e 66° posizione ( new entry ) per il ristorante Uliassi di Mauro Uliassi a Senigallia 

Ottima performance anche per Riccardo Camanini con il suo Lido 84 a Gardone Riviera ( new entry ) premiato con il “One to watch award” ovvero il ristorante da tenere in considerazione, ora in 78° posizione

Miglior chef donna 2019 è Daniela Soto-Innes, origini messicane per la chef che ha conquistato New York. 

Miglior Pastry chef un’altra donna, la francese Jessica Préalpato che lavora con Alain Ducasse.

 

There’s a new world’s best restaurant — and it isn’t the one that many were expecting.
Mediterranean venue Mirazur has taken the number one spot at the World’s 50 Best Restaurant Awards in Singapore — an event considered the Oscars of the fine dining world.

Run by Argentinian-Italian chef Mauro Colagreco, Mirazur is located in Menton, France, close to the Italian border. The victory adds to a remarkable year that began with Mirazur being awarded its third Michelin star.

Colagreco and his team took to the stage at Marina Bay Sands with a banner stitched from the flags of the nations that have shaped them: France, Argentina, Italy and Brazil.

France “allows me to express myself,” Colagreco told the crowd, but “cuisine is able to cross all kinds of borders.”

Later, after reflecting a bit on the honor, Colagreco, in a post-awards press conference, said “It’s incredible, I don’t have words to explain – it’s something so special, all the work, all the love of my team to achieve this award is something so special for us for me and Julia (his wife).”…
https://edition.cnn.com/travel/article/worlds-50-best-restaurants-2019/index.html

 

Redazione
(26/06/2019)

 

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